Ferenc pápa kiáll a hajléktalanok mellett

A hajléktalanság problémájának mielőbbi megoldását sürgette Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságában, amelyet a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából mondott el 2013. december 22-én, advent negyedik vasárnapján.

A múlt héten 77. születésnapját ünneplő argentin egyházfő felszólította a hatóságokat és a népjóléti szervezeteket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy minden családnak legyen saját otthona. Ferenc pápa saját maga által már korábban megírt beszédétől eltérve foglalkozott a hajléktalanság problémakörével, miután az imádságát hallgató tömegben meglátta Forconi, vagyis Vasvillák nevű gazdasági megszorítások ellen tiltakozó mozgalom molinót kifeszítő tagjait. A pápa felolvasta az egyik transzparens szövegét, amely úgy hangzik: “A szegények nem várhatnak”, megjegyezve, hogy “ez szép”. Erre a hívek többszöri tapssal válaszoltak.

Ferenc pápa arra kérte a tüntetőket, hogy párbeszéd, és ne erőszak útján rendezzék a konfliktusokat. A tüntetők a döbbenettől elnémulva, örömmel reagáltak arra, hogy a világ vezető egyházának feje megszólította őket karácsony előtti beszédjében. A pápa egyébként a születésnapját is hajléktalanok társaságában ünnepelte: a négy hontalan férfit Ferenc pápa a Róma egyik negyedében celebrált reggeli szentmiséje után kereste fel.

Mészáros Márton

Ferenc pápa az Úrangyala (Angelus) imádságát mondja vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2013. december 22-én,

Ferenc pápa az Úrangyala (Angelus) imádságát mondja vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2013. december 22-én,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: