Fats Domino kitüntetést kapott

A legendás Fats Domino amerikai énekes-zenészt Tiszteletbeli Nagy Marsall díjjal tüntette ki a Krewe of Orpheus nevű Mardi Gras karneváli csoport. A művész saját New Orleans-i otthonában vette át a kitüntetést 2013. december 20-án.

A Mardi Gras néven is emlegetett New Orleans-i karneválon a művész várhatóan nem fog felvonulni, viszont legidősebb fia, Antoine Domino III fogja előadni édesapja legnagyobb slágereit, a Blueberry Hill, a Walking to New Orleans és a The Fat Man című dalokat. Az ünnepségen további családtagok részvétele is várható. Az eseményre Michael Hunt New Orleans-i művész posztert tervezett, amelyet Fats Domino dedikált, és amely árverésre készülnek bocsátani.

Fats Domino a díj átvételekor elmondta, hogy hosszú évek győzködése után mondott igent a felvonulás szervezőinek, de „semmiképpen” nem menne körben a városon kerekeken vontatott dobogón a március 4-i parádén, mint oly sokan. A 85 esztendős Fats Domino híresen visszahúzódó természet, csak kivételes alkalmakkor hagyja el a New Orleans külvárosában lévő házát, amelyben 2005 óta lakik, amikor is szinte mindene odaveszett a Katrina hurrikán pusztítása nyomán.  A művész 1950 és 1963 között tartó fénykora során 65 millió lemezt adott el, és hetvenhét alkalommal volt a Billboard listavezetője pop kategóriában. A rockzene egyik előfutárának tartott Domino szerényen csak annyit mondott, amikor az elismerést átadták neki, hogy “ez valóban szép.”

Mészáros Márton

Fats Domino amerikai legendás, miután átvette a Tiszteletbeli Nagy Marsall díjat New Orleans-i otthonában 2013. december 20-án

Fats Domino amerikai legendás, miután átvette a Tiszteletbeli Nagy Marsall díjat New Orleans-i otthonában 2013. december 20-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: