“Angyalok igenis léteznek!”

Renzo Lavatori olasz római katolikus pap, aki évtizedek óta angelológiával, vagyis angyaltannal foglalkozik, egy római konferencián beszélt arról, hogyan képzeljük a Bibliában Isten küldöttjeiként megjelenő lényeket – írja a Daily Mail 2013. december 22-én.

Az atya kijelentése szerint habár a tudomány ellentmond létezésüknek, angyalok igenis élnek, de nem úgy néznek ki, mint ahogyan a képzőművészetekben előszeretettel ábrázolják őket: nincsenek szárnyaik, és emberhez hasonló külsejük. “Az angyalokat nem látjuk, inkább csak érezzük a jelenlétüket. Kicsit úgy kell elképzelni őket, mint a napsugarat, amit szintén nem látunk közvetlenül, csak ha egy kristályon vagy prizmán áthaladva a fény részeire bomlik” – mondta Lavatori atya.

Lavatori szerint néhány éve kezdődött meg az angyalok újra felfedezése a kereszténységben, ennek okaiként a New Age tanokat jelölte meg, amelyek visszavezetik az emberek figyelmét az angyalokhoz. Az angyalok első említésére háromezer évvel ezelőtt a görög kultúrában került sor. A közelmúltban dr. Eben Alexander amerikai idegsebész tett említést angyalokhoz hasonló csodás lényekről a saját halálon túli élményein alapuló A mennyország létezik című könyvében.

Mészáros Márton

Renzo Lavatori atya szerint léteznek angyalok

Renzo Lavatori atya szerint léteznek angyalok

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: