Dan Brown könyve fogyott a legjobban Magyarországon

A Bookline, Magyarország egyik vezet könyváruháza összeállította az ide a 2013-as év 100 legsikeresebb könyvének listáját, amelyet 2013. december 27-én tettek közzé. Magyarországon az idei évben a legtöbb példányszámban Dan Brown kanadai szerző könyvét, az Inferno című Robert Langdon-történetet adták el.

A Firenzében játszódó izgalmas történelmi nyomozás a harmadik nagy visszhangot keltő műve a Da Vinci-kód című sikerregényt jegyző kanadai szerzőnek. Az Amazon internetes kereskedelemmel foglalkozó világcég 2013 legtöbb példányszámban eladott könyveit rangsoroló listáján az Inferno a 6. helyen áll.

A Bookline-listán második helyen Frei Tamás 2015 című regénye áll, a magyar krimi után pedig Nyáry Krisztián Így szerettek ők 2. című kötete következik, amely szintén magyar írók és költők szerelmi életéről szól. Az összesítés negyedik helyén Vekerdy Tamás Jól szeretni – Tudod-e, hogy milyen a gyereked? című kötete, az ötödiken pedig Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember tavaly megjelent A szorongástól az önbecsülésig című műve áll.

A legnépszerűbb könyvek listáján számos külföldi szerző munkája szerepel, Dr. Eben Alexander amerikai idegsebész A mennyország létezik című könyve szintén a legkelendőbb tíz könyv között volt a Bookline-nál, akárcsak az E. L. James nevéhez köthető A szürke ötven árnyalata című erotikus trilógia. Szepesi Nikolett Én, a szexmániás, és Dr. Csernus Imre A kiút, Csáki Judit Alföldi színháza és D. Tóth Kriszta Jöttem, hadd lássalak, valamint Fejős Éva Most kezdődik című kötete szintén rajta van a listán.

A 100 könyvet tartalmazó listán továbbá szerepel a német Timur Vermes Hitler-szatírája, a Nézd, ki van itt, Igor Janke lengyel újságíró Orbán Viktor magyar miniszterelnökről írt könyve, a Hajrá, magyarok! és az idei Ünnepi Könyvhétre megjelent Márai Sándor-kötet, a Hallgatni akartam. Szintén szép számban fogyott az Alinea Kiadó gondozásában tavaly megjelent F. Scott Fitzgerald regény, A nagy Gatsby, valamint Ken Follett A megfagyott világ – Évszázad-trilógia 2. című történelmi műve.

Mészáros Márton

Dan Brown Inferno című könyvének magyar nyelvű borítója

Dan Brown Inferno című könyvének magyar nyelvű borítója

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: