Vilmos herceg agrármérnök lesz

Sir Leszek Borysiewicz, az egyetem igazgató-helyettese fogadta Vilmos cambridge-i herceget, a brit trónörökös legidősebb fiát, amikor a herceg megkezdte tanulmányait a külön neki összeállított, agrármenedzseri kurzuson a Cambridge-i Egyetemen 2014. január 7-én. Vilmos egy ideig a mezőgazdasági ismereteit képezi tovább.

Vilmos először utazott vonattal Londonból a Cambridge-i Egyetemre kedden, hogy részt vegyen a külön neki összeállított, agrármenedzseri kurzuson. A 31 éves herceg, aki édesapja, Károly walesi herceg után a második a brit trónöröklésben, találkozott a nagy múltú egyetem vezetésével, és a fotósok jelenlétében tett egy rövid sétát az egyetem területén.

A leendő brit uralkodó március végéig vesz részt az oktatáson, amellyel jövőbeli feladatára készítik fel. Vilmos várhatóan naponta megteszi a vonattal 45 percig tartó utat az egyetem és londoni otthona között, ahol feleségével, Katalin hercegnővel és gyermekükkel, György herceggel él. Vilmosnak a Duchy of Cornwall nevezetű közel 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat szakavatott irányításához lesz szüksége a mezőgazdasági ismereteire. Vilmos akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja – a birtokportfolió jelenlegi vezetője – trónra lép.

Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig.

Mészáros Márton

Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös fia megkezdi tanulmányait a cambridge-i egyetem agrármenedzseri kurzusán 2014. január 7-én

Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös fia megkezdi tanulmányait a cambridge-i egyetem agrármenedzseri kurzusán 2014. január 7-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: