Nyolcan erőszakoltak meg egy dán nőt Indiában

Újabb csoportos nemi erőszak történt Indiában, ezúttal egy 51 éves dán nő esett áldozatul az erőszakoskodó férfiaknak Újdelhiben, írja az NBC News 2014. január 15-én.

A dán áldozat napközben egy indiai múzeumot látogatott meg, azonban szállodájához visszatérve eltéved a főváros központjában. Az utcán álldogáló férfiak egy csoportjához fordult útbaigazítást kérni a pályaudvar közelében, azonban a férfiak segítségnyújtás helyett rátámadtak, egy félreeső helyre hurcolták, kirabolták, majd késsel fenyegetve megerőszakolták. Miután nyolc férfi megerőszakolta, kiszabadult a karmaikból és visszajutott a hotelbe, ahol a szálloda igazgatója azonnal értesítette a rendőrséget a bűnügyről.

A újdelhi rendőrség közlése szerint nyolc férfi erőszakolta meg a nőt, de tizenöt embert vettek őrizetbe a bűnüggyel összefüggésben. A hatóságok azt is bejelentették, hogy a csoportos nemi erőszakot január 14-én követték el, az áldozat pedig azóta hazarepült Dániába. Indiában, a világ egyik legszegényebb országában, gyakran történnek ehhez hasonló szexuális kegyetlenségek nőkkel szemben. 2012 decemberében szintén az indiai fővárosban egy autóbuszon megerőszakolt és vasrúddal brutálisan összevert hat férfi egy indiai diáklányt, aki később belehalt sérüléseibe. Egy évvel a tragédiát követően, 2013 decemberében Pondicherryben hét férfi becstelenített meg egy indiai asszonyt, ez nem sokkal azután történt, hogy megerőszakoltak egy svájci nőt, aki férjével együtt kerékpártúrázott az India középső részén található Madhja Prades államban. Az idei év elején pedig egy taxisofőr erőszakolt meg egy lengyel nőt, aki kétéves lányával a fővárosba tartott.

Mészáros Márton

Indiai demonstráció a nemi erőszak ellen

Indiai demonstráció a nemi erőszak ellen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: