Megszületett a királynő negyedik dédunokája

Újabb dédunokája született II. Erzsébet királynőnek, méghozzá a negyedik! Alig néhány éve még a brit uralkodó felcseperedő unokáiról szóló hírek töltötték meg a brit bulvár és közéleti lapok hasábjait, addig mostanra népes dédunokai tábora kerül előtérbe.

Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges leánygyermeknek adott életet, jelentette be a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota 2014. január 17-én délután. Anna hercegnő 32 éves leánya második gyermekét hozta világra. A gyermek születésekor Phillips férje, Mike Tindall egykori angol rögbijátékos is részt vett. A baba nevét még nem közölték.

Zara Phillips, és bátyja anyjuk kérésére nem visel semmiféle nemesi címet ellentétben az uralkodócsalád többi tagjával, mivel születésük jogán nem illeti meg őket semmilyen cím, ugyanis az uralkodó leányági leszármazottai. Anna hercegnő leánya egyébként a brit trónutódlásban a 15. helyen áll, utódja követi őt a rangsorban.

A pár most született gyermeke a negyedik dédunokája az idén 88 éves II. Erzsébet királynőnek és 93 éves férjének, Fülöp edinburghi hercegnek. Az uralkodó párt két dédunokával Zara Phillips bátyja, Peter Phillips és kanadai felesége, Autumn Kelly örvendeztette meg, harmadik dédunokája pedig a trónörökös fia, Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermeke, György herceg, aki egyszer uralkodó lesz.

Mészáros Márton

Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája esküvőjekor 2011. július 30-án

Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája esküvőjekor 2011. július 30-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: