Kígyózó sorok az Educatio kiállításon

Kígyózó sorok töltötték meg a Papp László Budapest Sportaréna bejárata előtti teret 2014. január 18-án a koradélutáni órákban, a tömeg a 14. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás miatt gyűlt össze 2014. január 17-én.

A rendezvény szervezői kordonokkal biztosították a helyszínt, az aréna megtelte miatt szakaszosan folyt a beengedés, biztonsági őrök hathatós közreműködésével. A sok érdeklődő feltehetőleg azért délután egy óra felé rohamozta meg a kiállítást, mert a legtöbb iskolában akkor ért véget a tanítás, számos gimnázium pedig a délutáni tanítási órákról engedte el növendékeit, tanárok vezetésével osztályok tucatjai jöttek el – sorban állásra. Igen, sorban állásra és semmi többre. Voltak szép számmal, akik a sor látványától megrémülve, azzal a mozdulattal, amivel jöttek, hátat is fordítottak a bejáratnak, és elmentek a helyszínről. Pedig a beengedést mintegy 45 percnyi sorban való álldogálással megúsztuk, de Galambos biztonsági őr oda vetett megjegyzése szerint van, akik fél óra alatt bejutnak, mások két órát vártak arra, hogy elérhessenek a Papp László Sportaréna bejárati ajtóihoz.

A háromnapos, szombaton záruló rendezvényen több mint száz kiállító fogadta a látogatókat. A hazai felsőoktatási intézmények mellett számos tandíj és jelentkezési díj nélküli külföldi iskola, köztük dán, holland egyetemek, és osztrák, francia és svájci iskolák mutatkoztak be, de tankönyvkiadók, taneszköz gyártással és forgalmazással foglalkozó cégek és nyelviskolák is jelen voltak. A nagyszínpadon óránként váltották egymást az előadók, a különböző egyetemek és iskolák képviselői.

Az expo különböző pavilonjai körül is szép számmal álltak emberek, az érdeklődők közül volt olyan, akit nagymamája kísért el, máshol egész osztályok vonultak – viszont kétségkívül mindenki szemezgethetett a számára legjobban tetsző intézmények felvilágosításából és prospektusaiból. A rendezvényen egyébként a látogatottsági számok megdőltek, és a szervezők szerint ennyi külföldi sem fordult még meg náluk az elmúlt tizennégy évben.

Mészáros Márton

Érdeklődők a Papp László Budapest Sportaréna előtt 2014. január 18-án (Fotó: Mészáros Márton)

Érdeklődők a Papp László Budapest Sportaréna előtt 2014. január 18-án (Fotó: Mészáros Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: