Pálfi György kiváló színészekkel forgatja új filmjét

Pálfi György filmrendező új filmet forgat Szabadesés címmel – közölte a Vertigo Média, a film leendő forgalmazója 2014. január 20-án. A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének új nagyjátékfilmje rekordgyorsasággal készül.

Korábban arról lehetett hallani, hogy Pálfi György Arany János legendás alakját, Toldi Miklóst igyekszik a vászonra adaptálni, de a film nagyköltségvetése miatt nem készülhet el még egy ideig. A rendező ezért Szabadesés címmel fogott bele egy új nagyjátékfilm forgatásába, amely meglepően gyorsan, mindössze öt hónap alatt készül el. Az egy lakóház hét lakásának történetét elmesélő alkotás ötlete 2013 novemberében született meg, decemberben írták meg a forgatókönyvet és ezzel párhuzamosan folyt a film előkészítése, a forgatás már januárban kezdetét vette, és februárban már vágószobába kerül a film. Az utómunkával áprilisra szeretnének elkészülni az alkotók, majd a fesztiváloztatás után ősszel – feltehetőleg szeptember végén – Magyarországán is vetíteni kezdenék.

A Szabadesés főszerepét Molnár Piroska, a Nemzet Színésze játssza, társai Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza, és Benedek Miklós. Az operatőr Pohárnok Gergely, aki a rendező korábbi filmjeit (Hukkle, Taxidermia) is fényképezte. A produkció 106 millió forintból készül, ebből jelentős támogatást a dél-koreai JIF filmfesztivál nyújtott. A filmes mustra minden évben felajánl egy bizonyos összeget három általa ígéretesnek vélt rendezőnek filmkészítésre, ebből a pénzből Pálfi szabad műfajú és témájú alkotást készíthetett.

Mészáros Márton

Pohárnok Gergő operatőr, Nagy Zsolt színész és Pálfi György rendező a Szabadesés című film forgatásán 2013 januárjában Budapesten (Forrás: Vertigo Media)

Pohárnok Gergő operatőr, Nagy Zsolt színész és Pálfi György rendező a Szabadesés című film forgatásán 2013 januárjában Budapesten (Forrás: Vertigo Media)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: