Idén sem készül el Vidnyánszky Juhász Ferenc-adaptációja

A 2014-es évben sem készül el Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház igazgatója filmjével, A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából, amelyet Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő eposzából kezdett el forgatni, írja a Dehir.hu hírportál 2014. január 22-én.

A híroldal azt követően publikálta a cikket, hogy az MTI közölte a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült tizenhat új magyar film listáját, amelyeket 2014-ben mutatnak be a hazai mozik. Az idén bemutatásra kerülő filmek között nincs a Nemzeti Színház tavaly kinevezett igazgatójának a neve, pedig 2011-ben 100 millió forintos támogatást kapott a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától, de az utómunkálatokhoz szükséges 30 milliós kérelmet ezúttal is elutasította az Andy Vajna filmiparért felelő kormánybiztos vezette Filmalap.

Vidnyánszky Attila még a debreceni Csokonai Színház igazgatójaként kezdte el forgatni Juhász Ferenc költői eposzának filmes adaptálását 2011-ben. A film főszerepét Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, valamint Trill Zsolt és Szűcs Nelli alakítja. A film az állami támogatáson kívül Debrecen városától is támogatást kapott, a film külső jeleneteinek használatáért és a forgatás miatti parkolásért nem kellett fizetniük. Szőcs Géza akkori államtitkártól 2012-ben adott ígéretet Vidnyánszkynak a film befejezésének anyagi támogatására, de Szőcsnek ekkor már nem filmes kerete. A filmet a 2012-es Magyar Filmszemle versenyprogramjában szereplő alkotásként hirdették, de nem készült el a határidőig.

Mészáros Márton

Szőcs Géza államtitkár, Törőcsik Mari Kossuth-díjas színésznő és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója

Szőcs Géza államtitkár, Törőcsik Mari Kossuth-díjas színésznő és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: