Kerékpár- és tornasport központ épül Budapesten

A Váncza Művek Építészeti Műterem Bt. nyerte a tervezett Millenáris Velodrom, a kerékpár- és tornasport új budapesti központjának tervpályázatát – jelentették be  a budapesti Sportok Házában 2014. január 22-én. Az első helyezetti címet Váncza László, az építési iroda vezető építésze személyesen vette át.

A Nemzeti Olimpiai Központhoz tartozó Millenáris Velodrom nevű sportlétesítményt a kerékpár- és tornasport új budapesti központjának szánják. A pályázat ismertetése alkalmából összehívott sajtótájékoztatón Vígh László, a kiemelt sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt mondta, a közbeszerzés és tervezés után 2015-ben kezdődhetne el a beruházás. A tervek szerint az épületegyüttes átadását 2017-re tervezik, és a létesítmény korábbi részeit is felhasználják.

A Nemzeti Olimpiai Központ területén, a Puskás Ferenc Stadion környezetében lévő sportparkban felépülő Millenáris Velodrom felújítására kiírt nemzetközi tervpályázat 64 vállalat érdeklődését keltette fel, 29-en neveztek, közülük 27 felelt meg a feltételeknek. Az épülő központot világverseny megrendezésre is használnák, és a pályázat nyertese azt ígéri, a tornászok, a vívók, az asztaliteniszezők, az öttusázók, a dzsúdósok, a birkózók, az úszók, a vízilabdázók, jégkorongozók és az atléták sportolására is alkalmas lesz a hely.

Mészáros Márton

A Millenáris Velodrom látványterve (Forrás: Borsonline)

A Millenáris Velodrom látványterve (Forrás: Borsonline)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: