Elfogták az egyik nagymenőt

Elfogták minden idők egyik legnagyobb bűnözőjét, méghozzá a hatóságok az igazi „nagymenők” egyikén ütöttek rajta – írja The New York Times 2014. január 24-én megjelent száma.

A 78 esztendős Vincent Asaro amerikai maffiózót New Yorkban tartóztatták le az FBI emberei 2014. január 23-án. A férfit azzal gyanúsítják, hogy részt vett a 35 évvel ezelőtt, 1978. december 11-én a New York-i Kennedy Repülőtéren található Lufthansa-épületben végrehajtott lopási akcióban, melyben mintegy 6 millió dollár készpénzt és ékszert rabolt maffiózó társaival. Az ügy soha nem oldódott meg, a milliós értékű lopott pénz soha nem került elő, senkit nem állítottak elő, viszont az ügyben érintett személyek közül sokan rejtélyes körülmények között hunytak el. A rablás szellemi atyjának a Lucchese-klánhoz tartozó, 1996-ban börtönben meghalt James Burke-öt tartották.

Sajtójelentések szerint a most elfogott Asaro a szicíliai maffiával kapcsolatban álló Bonanno család egyik befolyásos tagja. Fiával, Jerome Asaróval és a család három további, bűnszövetkezetben részt vett tagjával együtt tartóztatták le. Más bűncselekményekkel, köztük gyilkossággal, zsarolással és gyújtogatással is vádolják őket. A bűnözőket az FBI csak korábban elfogott maffiózok tanúvallomása alapján tudta elfogni.

A híres bűnügyről az Oscar-díjas Martin Scorsese készített filmet 1990-ben Nagymenők (Godfellas) címmel Ray Liotta, Robert DeNiro és az alakításáét Oscar-díjat nyert Joe Pesci főszereplésével.

Mészáros Márton

Az FBI emberei elvezetik Vincent Asaro amerikai maffiózót New Yorkban 2014. január 23-án

Az FBI emberei elvezetik Vincent Asaro amerikai maffiózót New Yorkban 2014. január 23-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: