A 90 éves Jaruzelski tábornok csalja feleségét

Felesége benyújtotta a válási kérelmet Wojciech Jaruzelski nyugalmazott lengyel tábornok, a kommunista Lengyelország utolsó államfője ellen – írja az AFP francia hírügynökség 2014. február 7-én.

Barbara asszonya, Wojciech Jaruzelski 84 éves hitvese azért indítványozott válást 53 évnyi házasság után, mert állítása szerint férje viszonyt folytat az ápolónőjével. A feleség ügyvédjével már négy hónapja összekészítette a váláshoz szükséges iratokat. „Ha a férjem nem szakít azzal az asszonnyal, megindítom a válópert” – közölte Barbara Jaruzelska az AFP-vel.

Az évek óta betegeskedő Jaruzelski tábornokot felesége akkor kapta rajta férjét a korábban bejáró-, most ápolónőként dolgozó 50 éves asszonnyal, amikor a hölgy feje a férj takarója alatt volt – de már korábban is gyanakodott a párra. „Ez az asszony csak a férjem pénzét akarja, teljesen az ujja köré csavarta. Tisztában vagyok vele, hogy a köreinkben helyteleníteni fogják a lépésemet, de most a méltóságomról van szó.” – nyilatkozta Jaruzelski tábornok felesége. A férj szerint felesége elvesztette józan ítélőképességét, és soha nem lesz hajlandó beleegyezni a válásba.

A júliusban 91. születésnapját ünneplő rosszemlékű tábornoknak nyugalomba vonulását követően számos, a kommunizmus évei alatt elkövetett bűncselekmény vádjával kellett szembenéznie, a legsúlyosabb vádak az 1981. december 13-án bevezetett rendkívüli állapot miatt érték. A vádirat szerint a lengyel tábornok “egy fegyveres jellegű bűnszövetkezetet irányítva” szükségállapotot vezetett be Lengyelországban. Jaruzelski tábornokot jelenleg nyirokmirigyrákkal kezelik.

Mészáros Márton

Wojciech Jaruzelski nyugalmazott lengyel tábornok

Wojciech Jaruzelski nyugalmazott lengyel tábornok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: