Woody Allen válaszolt a pedofil vádakra

Közel egy héttel azt követően, hogy nevelt lánya, Dylan Farrow nyilvánosan molesztálással vádolta meg, Woody Allen Oscar-díjas amerikai rendező-színész reagált a nő állításaira a New York Times hasábjain 2014. február 8-án megjelent írásában. 

A rendező Mia Farrow amerikai színésznővel közösen örökbefogadott lánya, Dylan Farrow múlt héten vádolta meg Allent nyílt levelében amelyet a New York Times blogfelületén közöltek, azzal, hogy a művész húsz évvel ezelőtt molesztálta. Allen válaszlevelét azzal kezdi, hogy amikor huszonegy évvel ezelőtt először értesült arról, hogy egykori párja, Mia Farrow gyerekmolesztálással vádolja, nevetségesnek tartotta még a feltételezést is, ezért nem is foglalkozott az üggyel. “Egy borzasztóan elkeseredett szakítás után voltunk, ellenségei lettünk a másiknak” – írja a többszörös Oscar-díjas művész. 

Woody Allen kitér arra is, hogy akkor még naivan abban a hiszemben volt, hogy a vádak komolytalansága miatt az üggyel senki sem fog foglalkozni. Allen kiemeli, hogy tizenkét évig élet együtt Mia Farrow-val, de a színésznő ez idő alatt egyetlen egyszer sem említette, hogy bármi hasonlót tett volna a gyermekkel. A művész szerint teljesen logikátlan a feltevés, hogy éppen akkor molesztálta a gyermek Dylant, amikor Farrow connecticuti házában voltak, már csak azért is, mert fél tucat ember volt akkor a házban. Allen levelében értetlenségét fejezte ki azért, mert vele ellentétben (Allen a hazugságvizsgálaton átment), Farrow nem volt hajlandó alávetni magát a hazugságvizsgálatnak, és a művész úgy gondolta, nevelt lánya az évek során odáig jutott, hogy már saját maga is elhiszi, hogy zaklatták.

Az idén is Oscar-jelölt 78 éves művész elképzelhetőnek tartja, hogy Mia Farrow, egykori kedvese áll az újabb botrány kirobbantásának hátterében. Január közepén, amikor a művész Golden Globe-életműdíjat kapott, Mia Farrow és fia, Ronan a Twitter-közösségi oldalon szidták a rendezőt, később Farrow bejelentette, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy gyermeke nem Woody Allentől, hanem első férjétől, Frank Sinatrától születhetett. A molesztálás állítólagos áldozata, Dylan Farrow pedig azzal kezdte rágalmazó levelét, hogy Allen mostani díjszezonja tökéletes időzítés arra, hogy Hollywood ráébredjen, hogy egy szexuális ragadozót istenítenek.

Mészáros Márton

Woody Allen Oscar-díjas amerikai rendező-színész és felesége, Soon-Yi Previn

Woody Allen Oscar-díjas amerikai rendező-színész és felesége, Soon-Yi Previn

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: