Eltemették Philip Seymour Hoffmant

Eltemették Philip Seymour Hoffman amerikai színészt. A múlt vasárnap, február 2-án New York-i lakásában holtan talált művész gyászszertartását a New York-i Loyolai Szent Ignác templomban tartották 2014. február 7-én.

A megemlékezésen az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman pályatársai is részt vettek, többek között Meryl Streep, Marisa Tomei, Ellen Burstyn, Amy Adams, Julianne Moore amerikai színésznők, Cate Blanchett ausztrál színésznő és a férje, Andrew Upton ausztrál rendező, valamint Ethan Hawke, Louis C. K. amerikai színészek és Spike Lee, Mike Nichols rendezők búcsúztatták. A gyászszertartáson jelen volt David Bar Katz forgatókönyvíró is, aki megtalálta a drogtúladagolásban elhunyt Hoffman holttestét. A férfi a The National Enquirer vezető amerikai lapnak azt nyilatkozta, Philip Seymour Hoffman évek óta a szeretője volt, Hoffman életében fel sem merült a homoszexualitás vádja.

A 46 évesen elhunyt művész és párja, Mimi O’Donell 2013 karácsonyában szakítottak, a párnak három gyermeke született: ők most 10, 7 és 5 évesek. Philip Seymour Hoffman rendkívüli, példás családapának számított, többször jelent meg gyerekeivel a nyilvánosság előtt, legutóbbi Oscar-jelölésekor pedig nagyfiát vitte magával az Oscar-gálára. Philip Seymour Hoffmant a fürdőszobájában feküdve, bal karjában fecskendővel találták meg. Halála oka heroin túladagolás volt, a helyszíneléskor ötven tasak heroint találtak a lakásában. A művész korábban is a kábítószer rabja volt, 22 éves korától tiszta volt, de 2013-ban rehabilitációs kezelésre kellett mennie, de később visszaesett.

Mészáros Márton

Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színész (1967-2014)

Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színész (1967-2014)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: