Árva lány fogadta be az hajléktalan nénit

Ujházi Szandra, egy mindössze 18 éves budapesti lány gondolkodás nélkül befogadott egy idős hajléktalan asszonyt, Ica nénit, aki napok óta az utcán koldult. Az idős asszony most egy unokát, a lány pedig egy nagymamát nyert.

A 81 éves Ica néni a Király utcai CBA előtt kéregetett már hosszú ideje. Az egykori takarítónő, aki egész életében dolgozott, csak ételre és gyógyszerre kért pénzt, de minimális nyugdíjából és az így összegyűjtött kis összegből sem tudta fedezni megélhetését, napról-napra élt. Amikor Ujházi Szandra, egy 18 éves tanuló értesült az idős néni sanyarú helyzetéről, töprengés nélkül elhatározta, hogy befogadja magához. Barátai hozták el hozzá autóval a nénit, akit megfürdettek, megetettek és azóta a lánnyal él a 34 négyzetméteres kis fővárosi lakásban. Szandra kérdésemre elárulta, hogy állami gondozott volt, és utógondozói pénzt kap az államtól, amiért nappali tagozaton tanul.

„Most, február 8-án fogadtam be, azóta is együtt főzünk, sétálunk, szépítjük a kis lakást. Nagyon hálás vagyok a népnek, hogy segítenek és örülök, hogy szerintetek ez egy nagy cselekedet volt” – nyilatkozta blogomnak az érintett lány. Szandra korán elvesztette szüleit, és nagymamáját is, ezért nagy öröm volt számára, hogy segíthet valaki olyanon, aki akár a nagyszülője is lehetne, sőt elmondása szerint az idős asszony még hasonlít egykori mamájára. A lány cselekedetét megírták a nagy lapok is, és rövid időn belül az internet abszolút sztárja lett a hír, százezrek osztották meg egymással a közösségi hálón, amelynek pozitív eredménye, hogy számtalan ruhát, gyógyszert, élelmet juttattak el hozzájuk. Ica néni annyira meghatódott az emberek szeretetén, hogy elsírta magát azon a képsoron is, amit a Szandra osztott meg róla, amint a neki ajándékozott ruhákat tekinti meg.

Mészáros Márton

A 81 éves Ica néni örömmel fogadja a neki ajándékozott ruhákat (Forrás: Facebook)

A 81 éves Ica néni örömmel fogadja a neki ajándékozott ruhákat (Forrás: Facebook)

Egy hozzászólás to “Árva lány fogadta be az hajléktalan nénit”

  1. Suz'n Says:

    Reblogged this on Suz'n Világa and commented:
    A mai világban megdöbbentő az ilyen szép és emberséges cselekedet. Sajnos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: