Meghalt Csala Zsuzsa színésznő

2014. február 22-én, 81 éves korában elhunyt Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő. A népszerű komika még betegen is játszott.

Csala Zsuzsa 1933. július 9-én született Újpesten. 1954-től 1959-ig az Állami Déryné Színháznak, 1959-től 1960-ig az egri Gárdonyi Géza Színháznak, majd 1960-tól negyven évig a budapesti Vidám Színpadnak volt társulati tagja. A 2000-es évek elején a színház arculatváltásával indokolva a társulat tagjainak menesztése után a Budaörsi Játékszín tagja lett. 2013-ban a Vidám Színpad társulata újra állandó játszóhelyet kapott az óbudai Eurocenterben, ahol Csala Zsuzsa is színpadra lépett. A művésznő utolsó előadásaiban már bottal és betegségekkel küszködve játszott.

A színművésznő egyike volt a legkedveltebb hazai komikáknak, temperamentumos alakja kabaréfigurák, vígjátéki női szerepek ünnepelt sztárja tette. A színpad mellett számtalan filmben szerepelt, többek között a Noszty-fiú esete Tóth Marival (1960), a Nem szoktam hazudni (1966), az És akkor a pasas (1966) és a Lila ákác (1973) című alkotásokban játszott. Csala Zsuzsa volt doktor Bubó asszisztensnőjének, Ursulának a szinkronhangja a Kérem a következőt című népszerű rajzfilmsorozatban. Rendszeres szereplője volt a Rádiókabarénak, és Amerikától Ausztráliáig turnézott a Vidám Színpad előadásaival. 

Idős korában súlyos anyagi gondjai támadtak, egy rajongó házaspár fizette nyolc éven keresztül a rezsiköltségeit. A Vidám Színpad saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Mészáros Márton

Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő (1933-2014)

Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő (1933-2014)

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: