Hámori Gabriella Németországban találta meg önmagát

Egy fél ország hiányolja Hámori Gabriellát, aki miután páratlan karriert futott be hazájában harminc éves kora előtt elnyerve a Jászai Mari-díjat, fokozatosan kiszivárgott a színházból és a magyar filmekből egyaránt. Egy kis ideig Kaliforniában kereste a lehetőségeket, de végül Berlinben találta meg önmagát. A színésznő az InStyle magazin címlaplánya a 2014. februári lapszámban.

Hámori Gabriella számtalan hazai mozi- és színházi siker és európai elismerés után Berlinben fedezte fel újra önmagát. A színésznő ott beszélgetett az InStyle divatmagazin főszerkesztőjével, Szűcs Péterrel, és ott fotózta Adam von Mack, aki a magazinhoz készült címlapfotót készítette. A riportból kiderül, hogy Hámori először az Egyesült Államokba ment, hogy a nemzetközi karrierjén dolgozzon, de nem akart tapasztalt és befutott színésznő létére arra értékes időt pazarolni, hogy modell lányok tucatjaival várakozzon meghallgatásokon Hollywoodban, ezért inkább Németországban próbálta ki magát, ahol korábban már voltak sikerei: 2006-ban, az 56. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a magyar “Shooting Starnak” választották. Miután Budapest és Berlin között ingázott már egy ideje, az idei Berlinale Cinema Total szekciójának megnyitójára is őt kérték fel, és Berlinben szakmabeli élettársa mellett a színházi sikert is megtalálta, Márton Dávid Macbeth rendezésében játszik a Volksühne színházban német nyelven.

A bájos színésznő legújabb filmje, a Dyga Zsombor rendezte Couch Surf című szkeccsfilm (premier: március 6.), és idén mutatják be a Blindfolded című 6 perces thrillert is, amelyet tavaly forgatott Budapesten. Gabi az elkövetkezendő hónapokban biztosan itthon lesz, mert hamarosan az Örkény Színházban kezdi próbálni régi szerepálmát, a Stuart Máriát, amelynek bemutatóját májusra időzítették.

Nem Hámori Gabriella az egyetlen, aki német nyelvterületen érzi jól magát, Gryllus Dorka színésznő közel tíz éve dolgozik Németországban, azóta több tucat filmben és televíziós produkcióban, elsősorban sorozatokban szerepelt hazai munkái mellett. Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház volt igazgatója rendezésében mutatták be Csehov Sirály című drámáját az eggenfeldeni Theater an der Rottban februárba. A rendező legközelebb aalsó-ausztriai Sankt Pöltenben állít színpadra művet, Bartis Attila Nyugalom című regénye alapján készült Anyám, Kleopátra című darab német nyelvű bemutatóját március 29-én tartják.

Mészáros Márton

Hámori Gabriella színművésznő

Hámori Gabriella színművésznő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: