Elfeledett Johnny Cash-dalokból jelenik meg album

Elfeledett Johnny Cash-dalokból jelenik meg posztumusz album a Columbia és a Legacy Recordings lemezkiadó gondozásában 2014. március 25-én. Amerika nemzeti kincse, Johnny Cash kilenc éve hunyt el.

A Out Among the Stars című album szinte csak olyan dalokat tartalmaz, amelyek nem jelentek meg Johnny Cash korábbi lemezein. A felvételek zöme az 1980-as években készült, de a Columbia kiadó nem kívánta megjelentetni a lemezt, mert azokban az időkben jövedelmezőbbnek ítélték az újabb zenei irányzatokat. A lemezen Cash feleségével, a néhai June Carterrel és barátjával, Waylon Jennings-szel közös duettek is szerepelnek. Az albumon szereplő She Used to Love Me a Lot című dal remix változata is szerepelni fog az albumon, Elvis Costello dolgozott rajta.

A dalokra Johnny és June fia, John Carter Cash figyelt fel 2012-ben, amikor a család egyik házának pincéjében porosodva rálelt az énekes privát archívumában őrzött felvételekre. Több száz kiadatlan élő és stúdió felvételt talált a gyűjteményben, de úgy tervezi, nem jelenteti meg mindet.

Az új album a negyedik posztumusz album, amit Johnny Cash 71 éves korában bekövetkezett halála óta kiadnak. A meghatározó énekes-dalszövegíró életében negyvenkilenc stúdióalbuma jelent meg.

Mészáros Márton

Johnny Cash  Out Among the Stars című posztumusz albumának címlapja

Johnny Cash Out Among the Stars című posztumusz albumának címlapja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: