Százéves a Nivea-modell

100. születésnapját ünnepli a Nivea nemzetközi bőr-és testápoló márka legidősebb modellje, Hildegard Tönnies. Az asszony még a második világháború alatt vált a világmárka „hátává.”

1938 nyarán egy fotós arra kérte a Wannsee-tó partján pihenő, akkor 24 éves Hildegard Tönniest, hogy álljon neki modellt. A férfi azzal bókolt a lánynak, hogy nagyon szépnek tartja az arcát és a hátát. Miután Hildegard igent mondott a spontán felkérésnek, a fotográfus piros fejkendőt és kékesfehér fürdőruhát hozott a lánynak. Az asszony a fotózásért 30 birodalmi márkát kapott, ami mai összegben körülbelül 35 ezer magyar forintnak felelne meg. Néhány héttel később a kép, amely a Nivea kampányának része volt, egész Európát bejárta, Norvégiában és Svédországban is kiragasztották a reklámfotókat, amelyen hátulról látható a hölgy, amint a vállát keni napolajjal. Az asszony a második világháború után megházasodott, férjével, Erwinnel szépségszalont nyitottak, mivel ő kozmetikus, férje pedig fodrász volt.

Hildegard jelenleg egy németországi idősek otthonában lakik. Fia – aki szintén elmúlt hatvanéves – az ominózus képet megcsináltatta nagy méretben, és bekeretezve kitette híres édesanyja szobájában. Az egykori topmodell egészségi állapotára is büszke lehet, semmilyen komolyabb panasza nincsen.

Mészáros Márton

Hildegard Tönnies, a Nivea egykori modellje

Hildegard Tönnies, a Nivea egykori modellje

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: