180 évesek a szigetország legidősebb friss házasai

Nagy-Britannia legidősebb friss házasai az nyugdíjas pár, akik múlt vasárnap házasodtak össze – írja a Daily Mail vezető brit újság 2014. március 17-én. Kettejük életkora együttesen 180 év.

A 91 esztendős Charlie Winter egy buszvégállomáson ismerte meg feleségét, a 89 éves Daisy Pike-ot kilenc évvel korábban. Mindketten lekésték a buszukat, ezért miután beszélgetésbe kezdtek, spontán ötlettől vezérelve elmentek egy fish & chips étkezdébe. Kapcsolatuk azóta töretlenül dinamikus. A háborús veterán férfi az elmúlt években töretlen kitartással próbálta megkérni az asszony kezét, de egykor kórházi nővérként dolgozó párja minden alkalommal nemet mondott a „leánykérésekre”, mindaddig még tavaly decemberben kisebb balesetet szenvedett. Charlie a kórházi ágynál kérte meg lábadozó felesége kezét, aki ekkor már igent mondott neki.

A pár az angliai South Molton városának Mária Magdolna-templomában házasodott össze március 16-án. Az idős házasokat hatvanfős násznép kísérte. A 91 éves férj és a 89 éves asszony a felkapott brit üdülőhelyen, Bournemouthban tölti nászútjukat. Orvosai szerint addigra Daisy – akit férje „kis piros kabátkámnak” szólít, mert a nő azt viselt első találkozásukkor – elhagyhatja a járást könnyítő botot, amelyre decemberi esése óta támaszkodik.

Kitekintő: A Bács-Kiskun megyei Móricgáton élő 99 éves Szabó Gábor és felesége, a 92 éves Mária most ünnepelték 70. házassági évfordulójukat. A pár abban a házban él, amelyet saját kezükkel építettek, és amelyet évtizedeken át csinosítottak.

Mészáros Márton

Charlie Winter és Daisy Pike esküvőjükön South Moltonban 2014. március 16-án

Charlie Winter és Daisy Pike esküvőjükön South Moltonban 2014. március 16-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: