Hitler és Lincoln aláírását mutatják be

Marking the Mark címmel nyílik kiállítás ismert történelmi alakok kézjegyeinek bemutatásával a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt is őrző washingtoni Nemzeti Levéltárban 2014. március 21-én. Többek között Adolf Hitler aláírása is látható lesz.

A rendhagyó kiállítás darabjait képezi a mintegy száz kiállítási tárgy között George Washingtonnak, az Egyesült Államok első elnökének eredeti aláírása, valamint Adolf Hitler német náci diktátor és Eva Braun házasságlevele, amelyet berlini öngyilkosságuk előtti napon, 1945. április 29-én írtak alá. A dokumentumban Hitler „Adolf Hitler Fürherként” hivatkozik magára, aláírása pedig rendkívül göcsörtös és nehezen olvasható. Esküvői tanúként Goebbels és Bormann, a diktátor első embereinek aláírása szerepel a nyilatkozaton.

Kiállítják Frank Sinatra amerikai énekes levelét is, amelyet George H. W. Bush elnöknek írt, miután az államfő alkotmánymódosítási javaslatot tett az amerikai zászló elégetésére. A legendás énekes keresztnevének aláírásával, Francis Albertként búcsúzott levelében az elnöktől. A néhai Michael Jackson popsztár kézjegye éppúgy bemutatásra kerül, ahogyan Abraham Lincoln, vagy a többszörös Oscar-díjas Katherine Hepburn aláírása. Látható lesz Barack Obama jelenlegi elnök autopen szignója is, amelyet gyakran törvények aláírására is használ, ezáltal sok bírálatot váltva ki az ellenzéktől. A tárlat 2015 januárjáig látogatható.

Mészáros Márton

Adolf Hitler kézjegye

Adolf Hitler kézjegye

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: