Pelét elárasztották az emberek Budaörsön

Pelé, a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó 24 órás villámlátogatásra érkezett Magyarországra, hogy ott lehessen egy nevével jelzett akció elindításán Budaörsön 2014. március 26-án. A 73 éves csillagot százak várták.

A világsztár kedd délután a Gresham Palotában szállt meg, másnap pedig a Tesco budaörsi áruházában jelent meg, ahol hivatalosan is elindította a nevével fémjelzett sportszervásárlási akciót, amelynek keretében Pelé-labdákat is lehet vásárolni. Pelé egy fekete limuzinnal érkezett testőrei társaságában, majd a rajongók tömegén átvágva jutott az áruház közepére, ahol egy ünnepség számára hozott pódiumon köszöntötte az összegyűlteket.

Pelé a hangulatos történetmesélés után készségesen válaszolt a sajtó neki szegezett kérdéseire. Elmondta, nagyon bízik benne, hogy hazája, Brazília nyeri meg a nyári világbajnokságot. De azt mondta, a döntőbe jutott csapatok között Brazília mellett Németországnak és Spanyolországnak jósol némi esélyt, mivel ezt a két országot nagy focihatalomnak tartja. „Tele van meglepetésekkel egy ilyen világversen, és ne feledjük, Argentínának, Olaszországnak is megvan a tapasztalata ahhoz, hogy vb-győztes legyen.” – mondta.

Idén mutatják be a Rio de Janeiróban forgatott Pelé című életrajzi filmet, amely a „Fekete Gyémánt” fiatal éveiről szól. „A történet onnan kezdődik, amikor 15 évesen leigazolt a Santos, és az 1958-as vb-vel zárul, amikor Svédországban megnyertük a vb-t.” – árulta el a legenda, aki elmesélte, hogy nagy élmény volt számára John Huston kétszeres Oscar-díjas rendező Menekülés a győzelembe (Victory) 1981-es filmjében játszania, ahol Michael Caine és Sylvester Stallone volt a főszereplő partnere. Az eredeti szereposztás szerint Stallone lett volna a csatár, ő pedig a kapus, de Huston kénytelen volt cserélni, mert Stallone nagyon ügyetlen volt a labdarúgáshoz. A világbajnok szót ejtett az általa is zseniálisnak nevezett Puskásról, és de Mészöly Kálmán egykori válogatott labdarúgót, volt szövetségi kapitányt is dicsérte, akivel együtt játszott többször is. Mészöly egyébként maga is részt vett az ünnepségen.

A nagyszámú tömeg a sajtótájékoztató után elárasztotta Pelét, a rajongók az engedett egy közös kép helyett többet szerettek volna, és rengetegen toltak Pelé elé különböző mezeket, képeket, papírdarabokat aláírásra. Végül annyira elfogott az egyébként mélyen vallásos és rendkívül jószívű világsztár körül, hogy testőreinek kellett kimenekítenie az őt körülvevő fullasztó tömegből, így a rajongókkal való találkozást megszakítva, mindenki sajnálatára előbb távozott.

Mészáros Márton

Pelé brazil világbajnok labdarúgó a budaörsi Tescóban 2014. március 26-án

Pelé brazil világbajnok labdarúgó a budaörsi Tescóban 2014. március 26-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: