Négy újságíró kapta Pulitzer-emlékdíjat

Négy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó magyar újságíró kapta a Joseph Pulitzer-emlékdíjat, amelyet magyarországi Pulitzer-díjnak neveznek.

A Joseph Pulitzer-emlékdíjak kiosztóját a II. kerületi Remiz Étteremben tartották 2014. március 30-án, ahol Sipos Lajos kuratóriumi elnöktől vehették át az elismeréseket a díjazottak. A Joseph Pulitzer Emlékdíj Alapítvány az M1-en futó On The Spot alkotóit, Cseke Esztert és S. Takács Andrást televíziós riporteri, szerkesztői, műsorvezetői tevékenységükért ismert el. Az írott sajtóban végzett magas szintű szakmai teljesítményéért Rényi Pál Dánielt, a Magyar Narancs újságíróját ismerték el.

Az idei év életműdíjasa Érdi Sándor újságíró lett, aki 1976 és 1999 között volt a Magyar Televízió munkatársa, egyebek között művészeti igazgatója volt, valamint a Szegedi Tudományegyetem oktatója.

A Pulitzer-emlékdíjat 1989-ben a magyar származású Paul A. Fabry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselői számára – Joseph Pulitzer magyar származású, amerikai sajtómágnás családjának kizárólagos engedélyével. Az eredeti, általa 1917-ben alapított Pulitzer-díj, az amerikai újságírás legrangosabb díjának számít.

Mészáros Márton

Az M1-en futó On The Spot alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András

Az M1-en futó On The Spot alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: