Németül jelent meg az Orbán-sikerkönyv

A brüsszeli Európai Parlamentben mutatták be Igor Janke lengyel újságíró Hajrá, magyarok! című Orbán Viktor magyar kormányfőről szóló tavaly megjelent kötetét német nyelven 2014. március 25-én. A könyv százezres példányban kelt el Magyarországon.

A regnáló miniszterelnökről szóló életrajzi könyv 2012-ben jelent meg Lengyelországban, egy évvel később érkezett meg Magyarországra. Egy hónappal az Ünnepi Könyvhéten történt bemutató után újra kellett nyomni a könyvet, mert az első 25 ezer példányt szabályosan elkapkodták. A német kiadás a harmadik nyelv, amelyen megjelenik Igor Janke konzervatív lengyel újságíró könyve. A német verzió címe Ein Stürmer in der Politik, vagyis a lengyel eredetit követő, Egy csatár a politikában címmel jelent meg.

A brüsszeli könyvbemutatón a szerzőn kívül Gál Kinga fideszes EP-képviselő, Georg Paul Hefty, a Frankfurter Allgemeine Zeitung lap korábbi szerkesztője és Richard Schenk, a kötet német változatának szerkesztője vett részt. Janke a bemutatón leszögezte, könyve nem kifejezetten objektív, még ha sokan annak is nevezik, ugyanis a személyes véleményét tükrözi: Orbán Viktor iránti tiszteletet érződik a művén.

Utánnyomják Szalai Vivien Zuschlag János szocialista politikusról szóló, a Pártházból börtönbe című március elején megjelent portrékötetét is, mert néhány nap alatt elfogyott az összes példány. A Napi Gazdaság Kiadó közlése szerint a kötet az Alexandra és a Bookline összesített eladási listáján már a harmadik napon az első helyre ugrott, és március 24-től kezdődő héten kerültek a második kiadás kötetei a könyvesboltokba.

Mészáros Márton

Igor Janke lengyel újságíró a Hajrá, magyarok! című kötetével

Igor Janke lengyel újságíró a Hajrá, magyarok! című kötetével

Egy hozzászólás to “Németül jelent meg az Orbán-sikerkönyv”

  1. Horváth Erzsébet Says:

    A kiegyensúlyozottság okán kiegészíteném a posztot azzal, hogy a Ferenczy Krisztina Narancsbőr c. könyve vezeti a sikerlistát a Librinél és a Liránál. Már a z utánnyomás van nagyon fogytán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: