Átadták a Várkert Bazárt

Orbán Viktor miniszterelnök átadta a Várkert Bazár megújult épületegyüttesét 2014. április 3-án. A Bazárt harminc év után nyitották meg.

A világörökség részét képező műemlék fejlesztésének első ütemében teljesen felújították a kétszáz éve született Ybl Miklós tervezte épületrészeket, kialakítottak egy 2500 négyzetméteres kiállítóteret, valamint egy 900 négyzetméteres rendezvénytermet is. Orbán Viktor kormányfő átadóbeszédében úgy fogalmazott, a helyreállított Várkert Bazár “ismét a nemzet fővárosának büszkeségévé” válhat, felújítása pedig nem volt akadálymentes, mert külföldi befektetők például bevásárlóközpontot szerettek volna építeni a helyére. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az 5. kerület polgármestere is felszólalt, aki elmondta, hogy korábban a Várbazár mindig Kölcsey Ferenc Huszt című versére emlékeztette, azonban mostantól újra eredeti, dicső fényébe ragyoghat a helyszín.

Az átadáson Miklósa Erika operaénekes és Sebestyén Márta népdalénekes is fellépett. Az ünnepségen közel ezerfős tömeg gyűlt össze, számos Fidesz-szimpatizáns a párt logóját tartalmazó táblát hozott magával. Ellenzékiek próbálták megzavarni a rendezvényt, a kormányváltás molinóját lógatták le a várfalon. A Várkert Bazár felújításának második üteme a tervek szerint augusztus 28-án ér véget.

Mészáros Márton

Orbán Viktor miniszterelnök és L. Simon László, a budai várnegyed megújításáért felelős kormánybiztos a felújított Várkert Bazár átadásán 2014. április 3-án

Orbán Viktor miniszterelnök és L. Simon László, a budai várnegyed megújításáért felelős kormánybiztos a felújított Várkert Bazár átadásán 2014. április 3-án

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: