97 évesen jelenik meg új albuma Vera Lynnek

Vera Lynn angol énekesnő Nagy-Britannia nemzeti kincse, a második világháború éneklő csodája. Az énekesnő március 20-án töltötte be 97. életévét, és hivatalos Twitter-oldalán ekkor jelentette be, hogy új albuma jelenik meg.

Az énekesnő leghíresebb dalai a We’ll Meet Again és a The White Cliffs Of Dover, ezt a két világhírű szerzeményt is tartalmazni fogja Lynn új albuma, amely elsősorban kiadatlan felvételekből áll. A Vera Lynn: National Treasure – The Ultimate Collection album 2014. június 2-án jelenik meg a szigetországban a partraszállás 70. évfordulója alkalmából. A normandiai partraszállást 1944. június 6-án (D-Day) hajtották végre a szövetséges csapatok a nácik által megszállt Normandiában.

“Azt hiszem, az csodálatos, hogy a dalaim a mai napig örömmel töltik el az embereket, különösen akkor, ha arra ösztönzik őket, hogy megemlékezzenek arról, mi történt hetven évvel ezelőtt” – vélekedett Dame Vera Lynn új albuma kapcsán a sajtósa által kiadott közleményben. A most megjelenő gyűjtemény közel 40 felvételt fog tartalmazni. Az albumot a híres Decca lemezkiadó adja ki, ahol Lynn 1936 és 1959 között tucatnyi dalt énekelt fel. A felvételek közül a legtöbbet modernizálták.

2009-ben Vera Lynn a legidősebb előadóművész lett, akit első helyre jutott a brit albumeladási toplistán, ugyanis 92 éves korában megjelent We’ll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn című albuma alig egy hónappal megjelenése után listavezető lett. Az album azóta aranylemez, és számos országban több tízezres példányban kelt el.

Mészáros Márton

Vera Lynn angol énekesnő

Vera Lynn angol énekesnő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: