A NASA cáfolja az idegen eredetű marsi fényt

Ufó-elméletben hívők csoportja idegen eredetű fénynek vélt jelenséget fedezett a NASA Curiosity (Kíváncsiság) nevet viselő önjáró Mars-szondája által a marsi tájról készített felvételről 2014. április 7-én. A NASA mindent cáfol.

Előző napon bombaként robbant a hír a világhálón, miszerint bizonyítékot találtak arra, hogy van élet a Marson, mégpedig a Mars-szonda által küldött, a bolygó tájáról készített képen egy földből felfelé törő fénycsóva, amely sokak szerint mesterséges fényforrás lehet.

„Nem a napfény tükröződik és nem a képfeldolgozás hibája” – jelentette ki Scott Waring, az UFO Sightings Daily című szakfolyóirat munkatársa, aki egyben a kép felfedezője is. A férfi szerint jól kivehető a felvételen, hogy a fény eleve a földről indul és a levegő felé tart. Doug Ellison, a NASA Jet Propulsion Laborjának munkatársa cáfolta a hír valóságalapját, azt azonban elismerte, hogy valóban van valami a képen, de szerinte vagy a kozmikus sugárzás ütötte ki a fényképezőgép érzékelőjének egy részét, vagy a kép készítésekor már nagyon alacsonyan járó Nap fénye látszódik.

Mészáros Márton

Az említett felvétel

Az említett felvétel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: