Áder vendégül látta Rubik Ernőt

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita tiszteletvacsorán fogadta Rubik Ernő feltalálót a Sándor-palotában 2014. április 17-én. A feltaláló 40 éve alkotta meg a Rubik-kockát.

A tiszteletvacsorák hagyományát Áder János azért hozta létre elnöksége elején, hogy felhívja a figyelmet a kiemelkedő hazai művészek, sportolók és egyéb személyek egyéni teljesítményére.

Rubik Ernő édesapja, id. Rubik Ernő híres gépészmérnök, édesanyja költő volt. A feltaláló leghíresebb találmánya, a Bűvös kocka néven ismertté vált logikai játék, amely 1975-ös megjelenését követően példátlan nemzetközi népszerűségre tett szert. Rubik nevéhez fűződik meg a Rubik-óra, a Rubik-gömb, a Kígyó és a Bűvös négyzetek nevű játékok, és számtalan építészeti siker is. 2007-ben Kossuth-díjjal ismerték el. Rubik idén ünnepli 70. születésnapját.

Mészáros Márton

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita valamint Rubik Ernő feltaláló és felesége a Sándor-palotában 2014. április 17-én

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita valamint Rubik Ernő feltaláló és felesége a Sándor-palotában 2014. április 17-én

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: