Magyar szentmise Rómában

Erdő Péter bíboros, a magyar római katolikus egyház feje tartott szentmisét a római Santo Stefano Rotondo templomban XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatásának előestéjén, 2014. április 26-án. Az eseményen több száz magyar hívő vett részt: legtöbben a másnapi történelmi kettős szentté avatásra érkeztek az olasz fővárosba.

Erdő Péter bíborossal Rómában 2014. április 26-án

Erdő Péter bíborossal Rómában 2014. április 26-án

A bíboros beszédében úgy fogalmazott, mind az 1958 és 1963 között hatalmon lévő XXIII. János, mind az egyházat 1978 és 2005 között vezető lengyel II. János Pál pápa pontifikátusának idején nagy figyelmet fordítottak a nélkülözők, az elesettek és a szenvedők helyzetének jobbá tételére. A szentmise végén a Szuverén Máltai Lovagrend egyenruháját viselő Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki a Rómában élő Dr. Rabi József orvost az olaszországi magyarokért végzett szolgálatért és a Máltai Lovagrenddel végzett karitatív tevékenységért. Az idős orvos meghatottan hallgatta a méltatást, és könnyeivel küszködve vette át az elismerést, valamint Áder János köztársasági elnök levelét.

A misén és az ünnepségen a közel ezer fős magyar hívők mellett Orbán Viktor kormányfő családjával, Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Dörner György, az Új Színház igazgatója is részt vett. Az eseményen két illusztris taggal bővült gyarapodó selfie-gyűjteményem, amelyet itt meg is osztok.

Mészáros Márton

Orbán Viktor miniszterelnök úrral Rómában 2014. április 26-án

Orbán Viktor miniszterelnök úrral Rómában 2014. április 26-án

Hírdetés

Egy hozzászólás to “Magyar szentmise Rómában”

  1. Szmergyakov Says:

    Ki az az öltönyös, őszes fazon ott a Márton mellett?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: