Tizenkét év után megszűnik az iWiW

Miután többé nem nyereséges a működése, a tulajdonos Magyar Telekom megszünteti az iWiW magyar közösségi oldal működését – írja az Origo 2014. május 15-én. Az elmúlt években szűnt meg a 2000-es évek első éveiben népszerű MSN szolgáltatás és a myVIP ismeretségi hálózat is.

Az iWiW leállásának háttérében a rivális amerikai Facebook térhódítása áll, a Mark Zuckerberg által megálmodott és felfuttatott közösségi portál maga alá utasított minden létező hasonló tematikát követő internetes ismeretségi oldalt. A Facebook sok előnye közül az egyik, hogy ott nem csak magyarokkal, hanem bárkivel lehet kapcsolatot tartani.

Az iWiW magyar ismeretségi hálózat 2002. április 14-én kezdte meg működését WiW néven, 2005 és 2010 között pedig a leglátogatottabb magyar weboldalként működött. Az iWiW név az angol „international who is who” („nemzetközi ki kicsoda”) rövidítése. Tizenkét éves fennállása során a legtöbb felhasználó 4,7 millió személy volt, akik egyidőben tartottak kapcsolatot egymással. Mára már csak vidéken élő, idős felhasználói tartják életben a portált, amelynek regisztrált felhasználóinak száma immáron csupán hetvenezer fő.

A közösségi oldal hivatalosan 2014. június 30-án zár be, de addig egy alkalmazás segítségével mindenki elmentheti a profiljának adatait, a korábbi üzeneteket és a feltöltött képeket is, éppúgy, mint ismerőseinek listáját.

Mészáros Márton

iWiW

Az iWiW logója

Egy hozzászólás to “Tizenkét év után megszűnik az iWiW”

  1. Tóth Ibolya Andrea Says:

    ÉN ERRŐL CSAK MOST ÉRTESÜLTEM!!!!!
    Van még lehetőségem bármire is???

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: