Siker Mundruczó filmje Cannes-ban

Nagy sikerrel mutatkozott be Mundruczó Kornél Fehér Isten című új filmje a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. május 17-én. A premieren megtelt az ezerfős nézőtér.

A cannes-i Fesztiválpalota mintegy ezer férőhelyes Debussy termében mutatták Mundruczó Kornél legújabb rendezését, amelyet az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programban vetítettek. Thierry Frémaux művészeti igazgató a világpremier előtti sajtótájékoztatóján a kutyák és emberek kapcsolatáról szóló filmet a gyakorta „éneklő” és „beszélő” kutyákról író Jack London amerikai író szellemiségéhez hasonlította. Mundruczó a 19. század végén élt író hitvallását alapul véve, azt vallja, a kutyák segítségével tökéletesen lehet beszélni az emberi társadalomról.

A sajtófotózáson és a hivatalos bemutatón is részt vett a rendező mellett a főszereplő Psotta Zsófia gyermekszínésznő, valamint a filmben megjelenő kutyák közül a legfontosabb szerepet betöltő Hagen, aki csokornyakkendőben, amerikai trénere, Teresa Miller vezetésével jelent meg a nyilvánosság előtt. A világsajtó képviselői előtt a kutyus szájon puszilta/nyalta a rendezőt, aki meglepetten mosolygott. Az eseményen jelen volt Wéber Kata színésznő és Petrányi Viktória producer, akik a forgatókönyv társszerzői, valamint Rév Marcell operatőr is, illetve a szereplők közül Thuróczy Szabolcs és Zsótér Sándor. A bemutatón a Magyar Nemzeti Filmalap vezetői mellett Andrew G. Vajna, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és felesége, Palácsik Tímea is részt vett.

A magyar stábot hosszan állva ünnepelte a közönség. Mundruczó Kornél megköszönte a szívélyes fogadtatást, és elmondta, nagyon jól esik neki, hogy immáron sokadszorra lehet Cannes-ban. “A közönség kifejezetten jött a filmmel. Nagyon jó volt” – nyilatkozta a premier után az MTI-nek rendező, aki visszaemlékezett arra is, hogy a fesztiválon 2005-ben vetített Johanna című filmjéről többen is távoztak, most azonban maradt a teltház. Reményei szerint a zsánerműfajoknak köszönheti többek között a sikerét a Fehér Isten, amelyet június 12-től vetítenek Magyarországon.

Mészáros Márton

Mundruczó Kornél rendező, Psotta Zsófia színésznő és Hagen kutyaszereplő a Fehér Isten című filmjük premierjén a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. május 17-én

Mundruczó Kornél rendező, Psotta Zsófia színésznő és Hagen kutyaszereplő a Fehér Isten című filmjük premierjén a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. május 17-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: