Kínos könyv jelent meg Fidel Castróról

Újabb botránykönyvet írtak Fidel Castro volt kubai diktátorról, amelyben számos kínos incidensről ejt szót a szerző, aki Castro egykori testőre volt.

A Fidel Castro titkos élete (La Vie Cachée de Fidel Cast) című kötet 2014. május 22-én jelent meg, szerzője pedig Juan Reinaldo Sánchez, Fidel Castro korábbi testőre, aki ma az Egyesült Államokban él. A 65 éves férfi a leleplező műben úgy fogalmaz, Castro úgy vezette az országot, mint egy középkori kényúr, vagy XV. Lajos francia király.

A könyv részletesen tárgyalja Castro fényűző luxusát: többek között a diktátor milliókat érő havannai rezidenciáját, magánszigetét, luxusjachtját, tengerparti villáját, a világ legdrágább ételeit és italait, valamint szeretők százait említi. Mindezzel szemben a kommunista Kubában a helyi média azt jelenti, hogy a 87 éves Castro szerényen, egy átlagos négyszobás lakásban él, ezzel szemben a valóság azt mutatja, hogy egy hatalmas luxusbirtokon él, amely mellé egy drága speciális egészségügyi központot is építettek.

Castro félévszázados “uralkodása” 2006-ban fejeződött be hivatalosan, amikor átadta a hatalmat öccsének, Raúl Castrónak, a korábbi védelmi miniszternek. A hatalmat két évvel később ténylegesen is átengedte, de a rossznyelvek szerint a háttérből irányít.

Mészáros Márton

Fidel Castro volt kubai diktátor egy 2013-ban készült felvételen

Fidel Castro volt kubai diktátor Havannában egy 2013-ban készült felvételen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: