Megalázták a brit trónörököst

A négynapos hivatalos állami út alkalmával Kanadába látogató Károly walesi herceget és feleségét, Camilla hercegnőt mélyen megsértették – pedig állítólag jót akartak nekik – írja a The Guardian vezető brit lap 2014. május 23-án.

A 65 éves brit trónörököst a hivatalos program keretében Edward Islandra vitték, ahol Wade Lynch kanadai humorista mókásnak szánt előadását tekintették meg, de senki sem gondolta, hogy ilyen súlyos malőr lesz az ügyből. A közkedvelt Lynch a trónörökös édesanyjának, II. Erzsébet királynőnek öltözve – lila kosztümben, barna parókában, kalapban – lépett színpadra, majd nagy nevetések közepette kiparodizálta az idős uralkodót. Az esemény kínosságát csak fokozta, hogy az imitátor merő gúnyt űzött II. Erzsébetből, mert a valóságban rendkívül intelligens és a szigorú etikettnek mindig megfelelő királynőt táncolva, kurjongatva és méltatlan szavakat a szájába adva személyesítette meg.

Az előadáson készült felvételek arról árulkodnak, Károly herceg és Camilla hercegnő is megsértődött, s a döbbenettől szólni sem tudtak. Károly kezdetben még megpróbált érdeklődést mutatni, de mindketten szoborarccal ülték végig az estet, a befejezést követően pedig csak a trónörökös emelte tapsra kezét, felesége nem.

Mészáros Márton

Károly brit trónörökös és Camilla hercegnő a kanadai Winnipegben 2014. május 21-én

Károly brit trónörökös és Camilla hercegnő a kanadai Winnipegben 2014. május 21-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: