Mundruczó filmje és kutyája díjat kapott Cannes-ban

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje kapta az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjának fődíját, illetve a film egyik főszereplője, Body kutya kapta a Palm Dog elnevezésű díjat a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. május 23-án.

A szekció a filmfesztivál hivatalos válogatásának második legjelentősebb versenye, ezért különösen nagy öröm, hogy Mundruczó Kornél filmjét találták a legjobbnak. A Fehér Isten mellett további tizenkilenc alkotás versengett a trófeáért, köztükWim Wenders, Rolf de Heer filmje, illetve Ned Benson Jessica Chastain és James McAvoy főszereplésével forgatott filmje, valamint Ryan Gosling rendezése, a Lost River. 

A film kutyaszereplőjét, Bodyt pedig a 2001-ben kifejezetten kutyák számára alapított elismeréssel tüntették ki, a díjat szintén Mundruczó vette át. A beidomított kutya többek között a Jean-Luc Godard Goodbye to Language című 3D-filmjének főszereplő állatát, Roxy Mieville-t győzte le. A Fehér Isten forgalmazási jogait már a díjazás előtt megvették Amerika és Franciaország.

Mészáros Márton

Mundruczó Kornél rendező, Psotta Zsófia színésznő és Hagen kutyaszereplő a Fehér Isten című filmjük premierjén a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. május 17-én

Mundruczó Kornél rendező, Psotta Zsófia színésznő és Hagen kutyaszereplő a Fehér Isten című filmjük premierjén a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. május 17-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: