Három magyar film Karlovy Vary-ban

Három magyar filmet válogattak be a 49. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjába – derül ki a fesztiválprogramból, amelyet 2014. június 3-án hoztak nyilvánosságra. Pálfi György új filmje is itt mutatkozik be.

Európa egyik legrangosabb, július 4-én induló filmfesztiválján mutatkozik be Pálfi György Szabadesés című filmje, amelyet a versenyprogramban mutatnak be. Az öt hónap alatt, dél-koreai támogatással, többek között Molnár Piroska, Tenki Réka, Nagy Zsolt, Benedek Miklós és Bordán Irén főszereplésével forgatott szerzői filmet a dél-koreai jeonjui filmfesztiválon mutatták be május elején, a Karoly Vary-i európai premier után pedig szeptember 25-től vetítik a magyar mozik.

További két magyar film is képviseli Magyarországot az elismert cseh filmszemlén, Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje, az Utóélet, illetve Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című produkciója – mindkét kilencven perces alkotás az East of the West-szekcióban mutatkozik be, amely elsősorban kelet-európai, első- és második filmjükkel jelentkező alkotók számára nyújt lehetőséget. A szekció nyitófilmje az Utóélet lesz.

– A magyarországi bemutatót jelenleg október 30-ra tervezzük. Már folynak az előkészületek, hogy bejelentsünk minden szükséges tudnivalót – árulta el a Mészáros Márton blogjának az Utóélet rendezője, Zomborácz Virág. A Kristóf Márton, Gálffi László és Petrik Andrea főszereplésével készült film apa és fia történetét meséli el, azonban a fekete komédiai elemekkel tarkított történet csavarját az adja, hogy az apa halála után visszajár fiához. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotás szintén első film, amely egy szerelmi bánat sújtotta fiatalemberről szól, aki elhatározza, hogy külföldre utazik. A kis költségvetésű, amatőr szereplőket is felvonultató produkció főszereplői Ferenczik Áron, Jakab Juli és Makranczi Zalán.

Mészáros Márton

Pálfi György Szabadesés című filmjének egyik jelenetéből

Pálfi György Szabadesés című filmjének egyik jelenetéből

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: