A Várba költözik Orbán és hivatala

Miután a délelőtt folyamán a harmadik Orbán-kormány miniszterei letették hivatali esküjüket, a korábban a Hír Tv műsorvezetőjeként foglalkoztatott Kurucz Éva kormányszóvivő megtette első kormányszóvivői bejelentését 2014. június 6-án: a budai Várnegyedhez tartozó Karmelita kolostor épületébe költözik Orbán Viktor miniszterelnök és hivatala.

A budai Várban, a Sándor-palotától néhány méterre találhat Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet – közölte kormányszóvivő. Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig. A földművelésügyi minisztérium a tervek szerint Debrecenbe költözik, a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságát pedig Kecskemétre helyeznék át. A minisztériumok vidékre költöztetésének ötlete Kósa Lajos vezető fideszes politikustól, debreceni polgármestertől származik.

Az intézkedés várhatóan hasonló felháborodást vált ki, mint néhány nappal korábban a tervezett reklámadó bevezetésének híre, amely bírálói szerint a sajtószabadság végét jelentené Magyarországon. Számos médium bírálta a kormányt, amiért a kormánytagok hivatali esküjének letételekor szinte csak a közmédia vehetett részt.

Mészáros Márton

A harmadik Orbán-kormány a Sándor-palotában 2014. június 6-án

A harmadik Orbán-kormány a Sándor-palotában 2014. június 6-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: