Magához tért Schumacher, de nincs sok esélye

Váratlan bejelentést tettek Michael Schumacher hétszeres német világbajnok Forma-1-es autóversenyző állapotáról orvosai 2014. június 17-én, ugyanis azt közölték a kómában lévő sztárversenyzőért aggódok nagy örömére, hogy Schumacher állapota stabilizálódni látszódik, méghozzá annyira, hogy felébredt a kómából. A decemberben súlyos síbalesetet szenvedett Schumit már át is szállították egy másik kórházba.

Michael Schumachert a közlemény szerint már a hétvégén átszállították a Svájcban lévő lausanne-i egyetemi klinikára, ahol tovább folytatódik rehabilitációja. A kiadott közlemény tanúsága szerint a baleset következtében eszméletét vesztő, s ezután mesterséges kómában tartott német sportcsillag már magától felébred rövidebb időre, és képes a kommunikációra is. Azonban ez a szűkszavú közlemény megosztja a világot, ugyanis számtalan nemzetközi hírnevű orvos véli úgy, nincs értelme optimistának lenni egy ilyen homályos kijelentés miatt, mivel ez csupán annyit jelent, hogy némi csekély fejlődés állt be Schumacher állapotában.

A 45 esztendős versenyző új kórházának, a lausanne-i klinikának sajtófőnöke, Darcy Christen hangsúlyozta, hogy nem javult drámaian a beteg állapota. Tájékoztatása szerint Schumacher állapota alig érzékelhetően jobb, mint amilyen hetekkel korábban volt: hol elveszti eszméletét, hol magához tér, de az tény, hogy többet van magánál, mint tavasszal. „Bizonyos fokig képes a kommunikációra, de beszélni nem képes” – zárta bejelentését a férfi. Schumacher állítólag szemmozgással reagál az őt körülvevő külvilág jeleire.

Schumacher franciaországi Méribelben síelés közben szenvedett súlyos balesetet 2013. december 29-én. A feltételezések szerint két sípályát összekötő részen ütközött egy kőnek, amely felrepítette a levegőbe, eztán pedig egy sziklára esett többek között komoly fejsérüléseket szenvedve.

Mészáros Márton

Michael Schumacher német Forma-1-es pilóta

Michael Schumacher német Forma-1-es pilóta

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: