Bemutatták Clint Eastwood új filmjét

Bemutatták Clint Eastwood többszörös Oscar-díjas amerikai színész-rendező Jersey Boys címet viselő új filmjét Los Angelesben 2014. június 19-én. A zenés alkotást június 20-tól vetítik az amerikai mozik.

A Jersey Boys egy Tony-díjjal elismert, sikeres Broadway-musical, amely a 20. század egyik legsikeresebb együttesének, a Four Seasons zenekarnak a történetét dolgozza fel. Ezt a bejáratott és sokak által szeretett történetet vette alapul új filmjének témájául Clint Eastwood, és korábbi drámáihoz híven, most is egy szívbemarkoló, komoly művészi értékkel bíró alkotást hozott tető alá. „Főként az érdekelt, hogy ez egy négy félig bűnöző fiatal, akik nem a legjobb körülmények között éltek az 1950-es években, hogyan váltak pillanatok alatt az egyik legjelentősebb amerikai együttessé, és hogyan lettek szegényekből szinte a leggazdagabbak” – mondta Eastwood fiatalsága népszerű bandájáról a Los Angeles-i bemutatón, ahova elegáns vörös öltönyben és hosszú idő után először szakállal jelent meg.

A Four Seasons eredeti felállását a jellegzetes hangú énekes, Frankie Valli, illetve Bob Gaudio, Nick Massi és Tommy DeVito alkotta. A zenekar volt Amerika egyik legsikeresebb zenei formációja 1962 és 1970 között olyan világhírű, milliós eladású dalokkal, mint a Sherry, Big Girls Don’t Cry, Walk Like A Man, vagy a Bye Bye Baby. A nemrég 80. születésnapját ünneplő Frankie Valli a Jersey Boysban nem játszik, de executive producerként segítette az alkotók munkáját. A film főszerepét John Lloyd Young amerikai színész játssza, aki korábban Tony-díjat kapott a színpadi verzióban Frankie Valliként nyújtott alakításáért. Az olasz ősökkel rendelkező 38 éves színész szerint a Jersey Boys egy vérbeli Clint Eastwood-mozi, csupán abban tér el elődjeitől, hogy ebben most zene is van. Ez a film a 84 éves Eastwood első zenés alkotása, az 1988-as, Charlie Parker jazz-zenész életéről szóló Bird című film óta.

A 40 millió dolláros költségvetésű filmben csupán egy A-kategóriás hollywoodi színész játszik, az Oscar-díjas Christopher Walken alakítja azt a férfit, aki felfedezi az együttest. A közönség ezúttal újra láthatja táncolni a 70 éves Walkent, aki korábban Fatboy Slim videójában, illetve a Románc cigaretta és a Hajlakk című filmekben perdült táncra meglehetősen látványos módon. A Jersey Boys azonban nem musical, mégis két tucat zenei dalbetétet tartalmaz, és néhány tánc jelenetet, de alapvetően ugyanolyan sötét, erőteljes filmdráma marad, mint Eastwood korábbi filmjei. A Jersey Boys tervezett magyarországi bemutatója: 2014. szeptember 22.

Mészáros Márton

Clint Eastwood többszörös Oscar-díjas amerikai színész-rendező a Jersey Boys című filmje bemutatóján Los Angelesben 2014. június 19-én

Clint Eastwood többszörös Oscar-díjas amerikai színész-rendező a Jersey Boys című filmje bemutatóján Los Angelesben 2014. június 19-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: