Pápai áldást kér Fülöp új spanyol király

VI. Fülöp spanyol király első hivatalos látogatása uralkodóként Ferenc pápához, a római katolikus vallás fejéhez vezet – jelentette a madridi királyi palota 2014. június 24-én. A hónap közepén beiktatott uralkodó mélyen hívő.

Fülöp a pápánál történő látogatása egy régi hagyomány folytatása, ugyanis a spanyol uralkodók trónra lépésüket követően rendszeresen udvariassági látogatást tesznek a mindenkori egyházfőnél. A spanyol királyokat évszázadok óta megilleti a „katolikus fenség” titulus. Az uralkodó és felesége, Letícia királyné 2004-ben megkötött esküvőjüket követően is a Vatikánba látogatott, akkor még II. János Pál pápa áldását kapták meg. Mostani látogatásuk pontos időpontját még nem jelentették be, de várhatóan néhány héten belül sor kerül rá.

A 46 éves volt trónörökös június 19-én vált Spanyolország uralkodójává, amikor édesapja, I. János Károly aláírta hivatalos lemondó nyilatkozatát, illetve az azt lehetővé tevő törvényt. Fülöp király uralkodása második napján először fogadott hivatalos minőségben valakit: Mariano Rajoy konzervatív kormányfő volt az első személy, akit vendégül látott a madridi Zarzuela-palotában.

Mészáros Márton

VI. Fülöp spanyol király az uralkodó beiktatási ceremóniáján Madridban 2014. június 19-én

VI. Fülöp spanyol király az uralkodó beiktatási ceremóniáján Madridban 2014. június 19-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: