Könyveket osztott szét a sikerszerző

A világ egyik legolvasottabb szerzője, James Patterson amerikai bestselleríró 45 ezer könyvet ajánlott fel jótékony célokra – írja a Reuters hírügynökség 2014. június 24-én.

James Patterson amerikai író negyvenötezer példányt ajándékoz saját könyveiből több mint háromszáz különböző New York-i iskola diákjainak. A népszerű szerző ezzel az akcióval szeretné arra sarkallni a fiatalokat, hogy olvassanak többet, különösen a nyári szünetben, amikor lehetőségük nyílik erre. A könyveket 11 és 12 éves diákok között osztják szét, a szerző szándéka szerint ezzel is elősegítve azt, hogy a hosszú nyári szünet során is pallérozzák elméjüket, és ne szokjanak el az intellektuális örömöktől, a tudás befogadásától.

Patterson korábban is végrehajtott hasonló olvasásra figyelmet irányító akciókat: korábban Chicagóban több mint 28 ezer könyvet adományozott a helyi diákoknak. 2008-ban kezdeményezést indított, hogy segítsen a gondviselőknek megtalálni a különböző gyermekkorosztályok számára legmegfelelőbb olvasmányokat, tavaly pedig egy olyan akcióhoz adta nevét, amely apukákat buzdít arra, hogy gyermekeiknek olvassanak.

A 67 éves James Patterson az egyik legtermékenyebb szerzője napjainknak, következő könyve lesz a százharmincegyedik, amelyet 1976 óta tartó pályafutása során írt. Műveit világszerte megközelítően 300 millió példányban adták el, ezzel a legolvasottabb szerző címével büszkélkedhet. A New York-i születésű, jelenleg Floridában élő szerző gyakran több könyvön dolgozik egyszerre, kötött olyan szerződést is, amelyben arra kötelezte el magát, hogy tizennyolc könyvet ír meg kiadói megrendelésre néhány hónap során. Termékenysége miatt gyakran társszerzőkkel dolgozik, máskor pedig tanoncai segítenek megírni műveit az általa lediktált elképzelések alapján.

Frissítés: James Patterson két nappal később bejelentette, hogy 250 000 font (kb. 100 millió forint) értékben könyveket ajándékoz független brit és ír könyvesboltoknak.

Mészáros Márton

James Patterson amerikai sikerszerző

James Patterson amerikai sikerszerző

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: