Harry herceg Churchillt látja unokaöccsében

Harry herceg, Károly brit trónörökös herceg kisebbik fia, aki az elmúlt napokat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon és Chilében töltötte, azt nyilatkozta: bátyja, Vilmos herceg tavaly született gyermeke Winston Churchillre emlékezteti. Persze nem a pocakos, öreg politikusra, hanem a fiatal Churchillre.

A 29 éves herceg egy chilei rádiós műsorvezetőnek nyilatkozta unokaöccséről, a tavaly nyáron született György hercegről, hogy szerinte úgy néz ki, mint a gyermek Winston Churchill, a nagyhírű háborús brit államférfi, miniszterelnök, irodalmi Nobel-díjas. “Napról-napra nő, már sétál, és nagy pufók arca van. Úgy néz ki, mint a fiatal Winston Churchill” – mondta az évente egy-két botrányával címlapot szerző herceg Virginia Araya riporternek chilei látogatása alkalmával.

A tizenegy hónapos György herceg, akire egy egész világ figyel, nagyapja és édesapja után a brit korona várományosa. A kis herceg áprilisban járt élete első külföldi és egyben hivatalos útján: szülei Új-Zélandra és Ausztráliába vitték magukkal állami látogatásra. Születése óta számtalan követője akad, a brit kismamák közül többen olyan ruhákat vesznek, amilyenekbe Györgyöt öltöztetik, de londoni fodrászok szerint az sem gyakori, hogy a szülők olyan frizurát szeretnének csöppségeiknek, mint amilyen II. Erzsébet királynő dédunokájáé.

Mészáros Márton

György brit királyi herceg és Winston Churchill néhai brit kormányfő

György brit királyi herceg és Winston Churchill néhai brit kormányfő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: