Új mozi nyílik Budapesten

Hosszú ideje nem volt példa arra, hogy új mozi nyílt volna Budapesten, csupán mozik bezárásáról lehetett hallani mostanában. Azonban most új filmszínházzal gazdagszik Óbuda, méghozzá egy igazán különlegessel – jelentették be egy sajtótájékoztatón 2014. július 4-én.

Arie Yom-Tov izraeli ingatlanfejlesztő, a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő Gozsdu-udvar alapítója egy háromlépcsős beruházás keretein belül valósítja meg az óbudai Új Udvar bevásárlóközpontot. Az 1 milliárd forint értékű beruházással új gasztro- és szórakoztatóközpont nyílik a Kolosy tér szomszédságában, ahol többek között egy úgynevezett art and craft utca is lesz, ahol fiatal művészek állíthatják ki műveiket. Az épületkomplexumon belül szeretnének létrehozni egy olyan termet, ahol kifejezetten a magyar folklór népszerűsítését mutatnák be, illetve egy olyan mozi építését is megkezdik, amely egyedülálló lesz Magyarországon: a londoni Bed Cinema mintájára itt nyílik meg Európa második olyan filmszínháza, ahol a vetítések alatt ágyak, párnák és takaró fogja szolgálni a néző kényelmét a székek helyett.

Várhatóan az új mozi jegyárai némivel drágábbak lesznek, mint az átlagos art-mozik, illetve a Cinema City hálózat mozijainak az árai, de az üzemeltetők szerint nem lesz hatalmas eltérés a jegyárak között. A mozit már idén ősszel átadhatják.

Mészáros Márton

A londoni Bed Cinema, ahol a nézők ágyból tekintik meg a filmeket

A londoni Bed Cinema, ahol a nézők ágyból tekintik meg a filmeket

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: