Evangélikus és transzvesztita is volt a zsidó hitközség ügyvezetője

Először evangélikus múltja sokkolta a hívőket, most kiderült, hogy transzvesztita előadóként is dolgozott a Budapesti Zsidó Hitközség új ügyvezető igazgatója, Schezoff Dávid, írja az Index 2014. július 8-án.

A napokban választották meg Schwezoff Dávidot a lemondott Zoltai Gusztáv utódjaként a Budapesti Zsidó Hitközség igazgatójának. A Tudózsidó.com megalapozottnak vélt értesülései szerint a 35 éves Schwezoff korábban transzvesztita előadóként „a budapesti LMBTQ közösségben is szép karriert futott be Carol Hore Mohn néven”, néhány kép is megjelent róla, amelyeken kifestve, női ruhába, magassarkú cipőben és rózsaszín parókában látható. Korábban a katolikus egyház képviselőjeként, az alsógödi Szent István plébánia kántora volt.

Schezoff Dávid az ATV érdeklődésére nem cáfolta az értesüléseket, és felhívta a figyelmet az interneten nyilvánosan megtekinthető bemutatkozására: “20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és – noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert – korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával.”

Mészáros Márton

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: