Rowling folytatta a Harry Pottert

A hét sikerkönyv után tovább folytatja Harry Potter történetét J. K. Rowling brit írónő, a szerző már saját internetes honlapján publikált is egy Harry Potter-novellát – írja a Telegraph brit újság 2014. július 10-én.

A Harry Potter-univerzumban a regényciklusnak is címet kölcsönző ifjú varázslótanonc tizenegy éves az első részben, a Harry Potter és a bölcsek köve című műben, és tizennyolc éves a Harry Potter és a Halál ereklyéi című utolsó regény cselekménye idején. Habár a kötetek szerzője, J. K. Rowling brit írónő az utolsó kötet 2007-es megjelenésekor úgy nyilatkozott, nem szándékozik folytatni a történetet, Harry Potter mégis visszatért – noha csak egy rövid cikk erejéig. Rowling saját internetes honlapján publikált egy Potter-novellát, amelyben a Harry-Potter könyvekből megismert Rita Vitrol újságírónő stílusában számol be a fiktív 2014-es kviddics világkupadöntő mérkőzéséről mindazoknak, akik a weboldalon történő ingyenes regisztráció után megnyitják a dokumentumot.

A történetben feltűnik a 34 éves Harry Potter is, akinek arcát vágás csúfítja és akinek már őszül a haja, illetve barátja, Ron Weasley is megelevenedik, aki a cikk szerint immáron gyérebb vöröses fürtökkel rendelkezik. Ron felesége, Hermione szintén jelen van, akárcsak néhány egyéb Roxforthoz köthető figura. A 48 éves J. K. Rowling kiadója a közelmúltban is azt közölte, az 1500 szavas novella ellenére sem kívánja folytatja nemzedékek meghatározó olvasmányát. Daniel Radcliffe, a Harry Pottert mind a nyolc filmben megformáló brit színész a Variety filmes szaklapnak adott interjújában szintén úgy fogalmazott, nem szívesen folytatná a sikerszériát.

Mészáros Márton

J. K. Rowling brit írónő

J. K. Rowling brit írónő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: