Keira Knightley menekülteken segített

Keira Knightley brit színésznő csatlakozva az Oxfam szegénység ellen küzdő szervezethez dél-szudáni menekültekhez látogatott meg – jelentette be a világszervezet 2014. július 12-én.

A népszerű brit színésznő a dél-szudáni Bor menekülttáborba tett látogatást még június elején, azonban erről csak most adott hírt az Oxfam nemzetközi jótékonysági, társadalomsegítő szervezet. A Jonglei államban lévő táborban több ezer menekült él sanyarú körülmények között, és habár elegendő ivóvízük van, élelemre van szüksége a tábornak, ahhoz hogy mindenkit eltudjon látni. A higiénia hiánya miatt egyébként is gyorsabban terjednek a betegségek az esős évszakban. Dél-Szudán különválva Szudántól új ország lett 2011-ben, az azóta is tartó polgárháború véres ütközetei mellett rendszeres erőszakhullámokba torkollanak a nézeteltérések. Az elmúlt években 1,2 millió ember kényszerült otthona elhagyására, amely az utóbbi évek legjelentősebb migrációja.

“Nem volt ötletem arra nézve, mire számíthatok, de amikor megérkeztem Dél-Szudánba, minden képezeletemet felülmúlta az, amit láttam és hallottam. Mindegy menekült, akivel találkoztam, szörnyű traumát élt át, amelyet képtelenség feldolgozni. Beszéltem olyan nőkkel, akik előbb férjüket, majd gyermekeiket veszítették el”- áll a 29 éves színésznő közleményében.

Mészáros Márton

Keira Knightley brit színésznő egy dél-szudáni menekülttáborban 2014 júniusában

Keira Knightley brit színésznő egy dél-szudáni menekülttáborban 2014 júniusában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: