FBI keresi a Kuruc.info üzemeltetőjét

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI elfogatóparancsot adott ki Varga Béla üzletember, a Kuruc.info üzemeltetője ellen, aki a hírek szerint Kanadába távozott – írja a The Press Democrat című kaliforniai újság 2014. július 15-én.

A rendszerváltás idején az Egyesült Államokban élő, borászként és dzsessz-zongoristaként dolgozó Vargát azzal gyanúsítják, hogy zaklatta és fenyegette azokat az ügyvédet, akik eskü alatt kérdezték a szélsőjobboldali Kuruc.info internetes portál ügyében. A férfit idén májusban tartóztatták le, de 250 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték, azonban mivel nem jelent meg két San Franciscó-i kihallgatáson, a hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene. Sajtóértesülések szerint Varga Béla Kanadába szökött.

A Kuruc.infónak helyet biztosító Cloudfare tárhelyszolgáltató köteles kiadni minden információt Varga Béláról és a szélsőséges hírportálról, azonban arról nem szólnak a hírek, hogy teljesíti-e a cég az előírt követelményeket a hatóságokkal szemben.

Mészáros Márton

Varga Béla, a Kurucz.info üzemeltetője

Varga Béla, a Kurucz.info üzemeltetője

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: