Énekléssel köszöntötték a 60 éves Merkelt

Angela Merkel német kancellár 60. születésnapját ünnepelhette 2014. július 17-én. Az immáron tíz éve államfői posztban lévő kereszténydemokrata politikust egy riporter például dallal köszöntötte.

Az Európai Néppárt, az EPP tanácskozását követően éppen egy brüsszeli sajtótájékoztatót vezénylő Merkelt a német ZDF televíziós csatorna helyszíni tudósítója, az őszhajú Udo van Kampen meglepő módon köszöntötte fel egy nappal születésnapja előtt. Az újságíró mikrofont kapva, először szóban nyilvánította ki jó kívánságait a kancellár asszonynak, majd elénekelte neki a Happy Birthday című tradicionális születésnapi dalt. Kollégái kínos pillantásai és Merkel zavara ellenére a férfi egyéni akciója igazán sikeresnek bizonyult, az internetezők szemében mindenesetre a nap videójává vált a mókás éneklés.

Születése napján a német kancellárt mások is köszöntötték, az Angela Merkel vezette Volker Kauder, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) frakcióvezetője például virággal köszöntötte a születésnapja alkalmából rendezett berlini fogadáson a kancellárt. Talán mégiscsak a legszebb születésnapi ajándék az volt, hogy Németország Argentínát legyőzve megnyerte a labdarúgó világbajnokságot alig pár nappal Merkel születésnapja előtt. A brazíliai VIP-páholyban Joachim Gauck német szövetségi elnök társaságában örömben tobzódó kancellár a fényes siker után szokásához híven tiszteletét tette a német labdarúgó válogatott öltözőjében, ahol képek sokaságát pózolta végig a félmeztelen izzadt férfiak gyűrűjében.

Mészáros Márton

Angela Merkel német kancellár a brazíliai labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzésen 2014. július 16-án

Angela Merkel német kancellár a brazíliai labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzésen 2014. július 16-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: