Eperjes lelkiismerete miatt távozik a Nemzeti Színházból

Közös megegyezéssel távozik a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi posztjáról Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, tudatta a teátrum közleményében 2014. július 22-én.

Eperjes Károly Vidnyánszky Attila igazgatóval közös megegyezéssel távozik a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi pozíciójából augusztus 31-i hatállyal, áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Eperjes Károly, aki korábban Beregszászon már dolgozott együtt Vidnyánszkyval, egy évig volt a teátrum vezérigazgató-helyettese, amelyre Vidnyánszky Attila kérte fel. A 60 éves Eperjes a hír publikálását követően saját maga is kommentálta távozásának körülményeit. Mint írta, saját maga kérte Vidnyánszky Attilát, hogy fogadja el felmondását, amelyet azzal indokolt, nem ért egyet bizonyos produkciókkal lelkiismereti szempontok alapján, valamint számára nem mindig és nem mindig jól jelentek meg a színpadon azok az értékek, amelyeket a pályázatban közösen megfogalmaztak az Alföldi Róbertet váltó igazgatóval. ” Nem szeretnék visszakerülni a kórházba, erős gyógyszereket kellett szednem” – tette még hozzá Eperjes.

Az idei évad végén Martinovics Dorina színművésznő távozott a Nemzeti Színház társulatából, ősztől a Radnóti Színház társulatát fogja erősíteni.

Mészáros Márton

Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész

Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: