Kétszáz menekült halt meg Olaszországnál

Elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigeténél, írja a La Repubblica olasz lap 2014. július 22-én. A hajószerencsétlenségnek közel 200 halálos áldozata van.

A menekülteket szállító halászhajó 759 emberrel a fedélzetén hagyta el a líbiai partokat, és hétfőn süllyedt el a földközi-tengeri Lampedusa szigetnél, alig pár méterre az olasz partoktól. A szerencsétlenségben az eddigi adatok szerint 181 ember vesztette életét, a legelső híradások viszont még arról adtak hírt, hogy a rakodótérben fellelt harminc holttesten kívül nincsenek halálos áldozatok, azonban keddre kiderült, hogy a túlzsúfolt hajó balesete során összesen 181 ember halt meg.

A szerencsétlenség érte vízi járművet Máltára vontatták, a túlélőket pedig a szicíliai Messina városába vitték. Lampedusa szigete az a hely, ahova az Észak-Afrikából érkező bevándorlók csónakkal és hajókkal megpróbálnak átszökni az Európai Unió területére, azonban mostanában minden korábbinál többen próbáltak ilyen módon bevándorolni. A zsúfolásig telt hajók közül számos elsüllyedt, több száz bevándorló életét vesztette.

Mészáros Márton

Észak-afrikai bevándorlók Lampedusa szigete közelében 2014. július 21-én

Észak-afrikai bevándorlók Lampedusa szigete közelében 2014. július 21-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: